Sambal oelek gryta med kyckling och ingefära

Mjölkfritt Glutenfritt

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 1,5 msk färsk ingefära
  • 400 g kycklingfilé
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk röd currypasta
  • 200 g spenat
  • Salt
  • Pappar

Gör såhär

Sambal oelek ger en enormt härlig och stark asiatisk smak. Den passar perfekt till kyckling och här följer ett recept på en mjölkfri gryta!

  1.  Skölj och dela purjolöken i 1 cm tjocka skivor, skala och riv ingefäran 
  2. Dela kycklingen och bryn i kokosolja tillsammans med ingefäran
  3. Tillsätt kokosmjölk, purjolök, sambal oelek, currypasta, spenat, salt och peppar och låt koka några minuter.


Förslag på tillbehör

  • Råris
  • Bovete
  • Quinoa
  • Grönsaker