Gluten- och sockerfri äppelkaka

Mjölkfritt Glutenfritt

Ingredienser

  • 380 g stora vita bönor
  • 3 dl glutenfri havregryn
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen kanel (plus lite till äpplena)
  • 1 msk bakpulver
  • 2 medelstora äpplen
  • 0,5 dl hackad mandel (kan uteslutas)

Gör såhär

Denna gluten- och sockerfria äpplekaka är förvånansvärt god sett till de nyttiga ingredienser den innehåller!

  1. Sätt ugnen på 175°c
  2. Skölj bönerna med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
  3. Mixa bönor, havregryn, socker, ägg och olivolja med stavmixer, tills du får en jämn smet.
  4. Tillsätt kardemumma, kanel och bakpulver och rör om ordentligt.
  5. Skala, kärna ur och dela äpplena i skivor, doppa varje bit i kanel
  6. Smörj en springform, varva smeten med äppelbitarna, toppa eventuellt med hacka mandlar
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter
  8. Låt svalna och servera med kokosgrädde